AktiviteterDinosaurielandet

Här möts du av verklighetstrogna dinosaurier, somliga i verklig storlek. Nytt för 2017 är att dinosaurieparken har fräschats upp med bland annat nya skyltar, barkläggning, ommålning samt mer information om inte bara dinosaurierna själva, utan även deras forntida omgivning, utdöende, fossiler, släktingar till dagens levande avkomma m.m. Detta är ett bra ställe för barnen att få förståelse om vår jord och dess historiska invånare som gått på precis samma yta där vi går idag. Likaså tror vi att föräldrar har en hel del nytt som de kommer att få lära sig vid besöket i dinosaurielandet.

Nyhet!
Träffa vår livs levande Dinosaurie Rex!! Varje dag under säsongen 2017 kl 14.15 kommer våra stuntmän att ha en show som heter "Dunder och Brak i Dinosuarielandet" Där får ni träffa Rex!

Karusellerna

Vad är ett nöjesfält utan karuseller? Svaret är självklart, så därför har vi ett utbud av åkattraktioner som passar för de allra minsta till de som är lite äldre. Varför inte prova den familjevänliga kålmasken eller en svindlande tur i vår Crazy Coaster? Samtliga karuseller är öppna under säsongens öppetdagar, med undantag för ev. service eller ogynnsamt väder. Nytt för i år är att karusellerna utrustas med enhetliga skyltar som tydliggör längdgränser och andra krav samt att dessa även finns inkluderade i den folder man får vid entrén, allt för att ni smidigare skall kunna planera er vistelse hos oss.

Vattenlandet

Vår omåttligt populära all-pool Splash Zone är ett måste! Lite då och då samlar den högt, och centralt belägna, fisken upp över 1000 liter vatten som den sedan släpper ut över alla i poolen, vilket är ett uppskattat evenemang. Tvilling-banan är rolig, då man kan tävla mot varandra, medan den lilla barnpoolen på sina 0,5 meter är en bra början för de allra minsta att lära sig ta sina första simtag.

Våra tre stora rutschkanor är alla ett måste för de som får och våga åka dem. Här har vi vissa restriktioner gällande längd och vikt, vilket finns angivna i direkt anslutning till rutschkanorna och även i foldern. Visste du att rutschkanorna är över 20 meter höga?!

Väggen är den blåvit randiga där du i hög hastighet skjuts fram mot en näst intill vertikal vägg för att sedan åka vidare ned mot marken!

Tornadon är den rödgröna rutschkanan som efter en slingrig färd tar dig runt i en fartfylld snurr vidare mot ytterligare en slingrig färd.

Chocken är den blå långa slingriga rutschkanan som är utformad så att du åker igenom rören mycket snabbt, missa inte denna!

Shower (varje dag)

Äventyrslandet är fullt med aktiviteter, shower och happenings! Varje dag har vi gycklare som uppträder och skojar med barnen och bjuder upp till jonglering och roliga akrobatiska överraskningar, allt med härlig musik i bakgrunden. I en annan ände av parken är det show med vår egna dinosaurie ”Rex” där barnen även får vara med och hjälpa Djungel-Johnny i dinosaurielandet.

Vid vår stora scen som är belägen nära Wild West Steakhouse bjuder våra Cirkusartister på en rolig, fartfylld och underhållande show med superhjältetema, som passar för alla och lämpar sig perfekt innan lunchen som erbjuds genom den goda sommarbuffén på Wild West Steakhouse. Vill man ha något lättare finns goda alternativ i våra andra matställen.

För de allra minsta barnen finns det shower där våra sagofigurer underhåller dem med olika uppträdanden vid River boats och varför inte se på när det blir trubbel för våra cowboys vid vår restaurang Wild West Steakhouse?

Den mest fartfyllda showen av dem alla är piratshowen! Här får ni följa med på ett äventyr som utspelas nere på piratbåten vid piratlandet. Vem vet, kanske får ni vara med och bekämpa de onda piraterna? Innehållet för det här året är än så länge hemligt, men vi kan lova att ni inte kommer bli besvikna. Detta är den populäraste händelsen så var på plats i god tid för att se showen. Kombinera showen med en avkopplande stund, en god fika nere vid piratlandet eller varför inte 3-kamp?

Varför inte ta chansen att lära er fäktning? Kapten Äventyr showar och bjuder upp barnen till hans eminenta och roliga fäktningsskola och missa för all del inte den roliga skattjakten med piraten Kapten Äventyr och råttan Sten i piratlandet

Som sagt, mängder av roliga shower och underhållning som gör din upplevelse hos oss något alldeles extra.