Information om parken 


Alla attraktioner ingår i entrebiljetten!

Gratis parkering
Gilla oss på Facebook
Köp biljetter online

BAGAGE & FÖRVARING

För att ge dig den bästa upplevelsen har vi en bemannad bagage-service nere vid vattenlandet. Att lämna in bagage kostar 40 kr per kolli och betalas enbart kontant. När ni har betalat får ni en bricka som ni visar upp så kan ni hämta saker ur det inlämnad bagaget hur många gånger ni vill. Äventyrslandet frånsäger sig ansvaret för förlorat bagage.

BORTSPRUNGNA BARN

Tyvärr är det vanligt förekommande att föräldrar glömmer bort eller lämnar sina barn för att gå ut ur parken en sväng. Vi rekommenderar er att inte göra detta, då barn blir ledsna och upprörda och vi måste påbörja en process i att leta efter föräldrarna. Vi har en angiven samlingsplats och det är ”informationstavlan” vid entrén. När det är mycket folk och stim kan det kan hända att man tappar bort sitt barn eller sina föräldrar. Ser du ett barn som letar efter sina föräldrar, var vänlig hjälp barnet till huvudentrén eller påkalla uppmärksamhet från någon av våra anställda i parken, så hjälper dessa barnet.

Leta inte efter barnets föräldrar! 
Halmstad Äventyrsland är utrustat med system och funktioner för att effektivt hitta föräldrar till borttappade barn.

BORTTAPPADE FÖREMÅL

Ibland kan oturen komma. Vid förlust av föremål vänligen fråga vår personal vid Informationsstugan där upphittade saker lämnas ut. Hittar du själv något uppskattar vi om du lämnar det antingen vid informationsstugan eller i Entrén. Ni kan ringa oss på 035-108460 om ni glömt något i parken.

EXTRA KONTANTER

Du kan kostnadsfritt ta ut extra kontanter i vår entré. De flesta betalkort som exempelvis VISA och MASTERCARD fungerar.

HANDIKAPP

Parken är öppen och det är enkelt att ta sig runt med rullstol. Vi har flera toaletter som är handikappanpassade och behöver ni någon extra hjälp är det bara att kontakta oss innan ert besök. 

HUNDAR

Vi välkomnar även hundar, med förutsättningen att de är kopplade under hela vistelsen i parken. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig hunden in på vår restaurang Wild West Steakhouse, eller dess terrass, på grund av hygieniska och allergi skäl. SOS- och Ledarhund är undantagna regeln. Däremot kan ni binda hunden längs Terrass-räcket i riktning ut mot parken. Vår personal hjälper er gärna med att ge er hund en skål friskt vatten! .

INFORMATION/SJUKSTUGA

Undrar du över något eller behöver lättare medicinsk hjälp finner du vår information/sjukstuga nere vid vattenlandet. Här finner du även service för bagage & förvaring. Vi hjälper till om du har skadat dig med lättare underhåll som omplåstring etc. 

KARUSELL-INFORMATION

Vi har karuseller som får det att kittlas i magen! Vid varje karusell finns en informationsskylt som informerar om

VAD DEN HETER
LÄNGD-KRAV

Alla våra attraktioner kontrolleras såväl årligen som regelbunden intervall basis av Salwéns, som är ledande ingenjörbyrå med besiktningsverksamhet och kontroll av konstruktioner av den här sortens maskiner. Vi har även utbildad personal, vilket involverar såväl tekniker, operatörer och de som sköter själva attraktionen. Varje karusell är försedda med såväl automatiska primär- och backup säkerhetssystem som manuella. Attraktioner kan vara stänga tillfälligt i parken pga av service eller underhåll.

Det är viktigt att du som besökare följer de regler som finns angivna

Notera att du som förälder ansvarar för att ditt barn följer de regler som finns angivna.

LEDSAGARE

Är du ledsagare så går in gratis hos oss. Ledsagarbevis krävs för den som medföljer som ledsagare åt en brukare och skall uppvisas i entrén.

LÄNGDGRÄNS

Vi har en generell längdgräns på 90 cm som gäller för de flesta attraktioner, men vi har även pooler och åkattraktioner för de allra minsta där man exempelvis max får vara en meter. Till detta har vi en del större karuseller där kravet är 1,2 meter för att åka själv eller 1 meter i vuxet sällskap. Fråga gärna i entrén eller vår personal vid åkattraktionerna när ni besöker oss, så berättar de mera!

Under fliken "aktiviteter" i listan ovan finner ni längdgränserna för alla karuseller och pooldjupen. 

MAT / PICKNICK (OBS! Ej grillning)

I parken kan du besöka ”Hamburgerian” som serverar goda hamburgare, chicken nuggets, fish´n chips, korv, och köttbullar.  Runt om i parken hittar ni både kiosker och kaféer. Här kan du köpa godis, pannkakor, glass, popcorn, sockervadd, lättare maträtter m.m.

Ni kan även ta med er picknick att äta, men vi har INGEN plats för grillning och det är INTE TILLÅTET att ta med sig engångs-grillar. 

För dig som är allergisk vänligen prata med vår personal så får du information rörande mat-allergier.Vi har allergilistor över vårt mat sortiment. Vi har även barnanpassade portioner.

Behöver ni  hjälp med att exempelvis värma barnmat så tveka inte att be vår personal om hjälp vid ”Hamburgerian”. Vi har även två mikrovågsugnar som ni själva kan använda uppe i vår restaurang Wild West Steakhouse.

I vår stora restaurang, Wild West Steakhouse, som är en restaurang i Vilda Västern-miljö med fullständiga rättigheter, har vi plats för över 500 gäster. Under högsommaren serverar vi under dagtid en stor amerikansk buffé, och på kvällen erbjuder vi stora härliga biffar med mera. Samtidigt som ni njuter av maten bjuds det på kvällstid underhållning av våra servitriser som showar och dansar. Läs mer om vårt Steakhouse på www.wildwest.se.

OTILLÅTNA FÖREMÅL

Kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon är inte tillåtna i parken.

PARKERING

Vid huvudentrén finns en stor parkering som för besökare är helt gratis. Handikapparkering finns i direkt anslutning till entrén. Notera under högsäsongen gäller det att vara ute i tid då besöksantalet under 20 juni – 16 augusti innebär att parkeringen kan bli full.

POOLER

Vi har pooler för de allra minsta och till de lite äldre som vill söka spänning! Totalt har vi 3 pooler och 4 stora rutschkanor + utöver vattenattraktioner även för de minsta. Vattentemperaturen ligger på runt 23 grader i poolerna. Vi är måna om våra besökare och gör vårt yttersta för att säkerställa att vattnet i poolerna är av bästa kvalité. Vattenkvalitén kontrolleras med provtagning flera gånger dagligen och veckovis skickas prover iväg till extern partner för analys. Rening och justering av pH värde sker bland annat med klor.

TEMPERATURER

Det här året har vi installerat värmesystem i samtliga pooler och vatten-rutschkanor som gör att temperaturen ligger på runt 23 grader, härligt va? 

PRISER

Priser för säsongen 2017 kommer under februari/mars 2017. 

RÖKNING

Då många av våra besökare är barn har vi valt att endast tillåta rökning på angivna platser markerade med cigarettsymbol. Ni kan finna dessa på kartan. Tänk på att fimpa i de klosetter som finns i anslutning till rök-platserna, och inte i soptunnorna.

SAMLINGSPLATS

Vi har en angiven samlingsplats och det är ”informationstavlan” vid entrén. Det kan vara bra at informera barnen att ni möts upp där om ni skulle komma bort från varandra. 

SKRINDOR

Visst kan det vara skönt at slippa bära väskor och klädombyten hela tiden? Skrindor uthyres nere vid sjuk-/informations stugan och kostar 40 kr kontant. Du kan ha skrindan så länge du önskar, och om du orkar när du är klar, blir vi glada om du lämnar den på den plats där du hämtade den. Skrindan är ej personlig, så det gäller att ha uppsikt över den. Äventyrslandet frånsäger sig ansvaret för förlorad egendom.

TOALETTER

Vi har flertalet toaletter runtom i parken, samt ett skötrum som ni kan använda och ytterligare 9 toaletter och 1 skötrum på vår restaurang Wild West Steakhouse. Våra skötrum är även anpassade för amning.

TRANSPORT BUSSAR

Nan kan åka buss från Hallandstrafiken som avgår med 15 minuters intervaller. Från Halmstad centrum tar du någon av linjebussarna 10, 20 eller 30 ut till hållplatsen som heter ”BROTTET”. Därifrån har du 50 meter till entrén. Vår 15 meter höga Tyrannosaurus Rex tittar ut över muren och välkomnar er!

VAD INGÅR I PRISET?

I parken ingår för barn ALLA ATTRAKTIONER i entrébiljetten samt badlandet, vatten-rutschkanor, karusellparken, dinosaurie-land, shower m.m. är helt fritt och man kan åka så mycket karusell man vill. För 2016 så har föräldrar/målsmän FRI ENTRÉ men måste köpa åkband för 125 kr om man vill använda våra karuseller, rutschkanor m.m. Detta på grund av att många föräldrar vill kunna gå in gratis men inte åka någonting, så nu blir det enklare för er att välja! Glöm inte ta stämpel när ni går ut, om ni vill lämna parken en stund, så kommer ni in igen senare. Självklart får en vuxen åka med barnen i barnkarusellerna för de minsta, utan att ha åkband så de minsta inte behöver åka själva, förutsätt att karusellen tillåter det.   

VÄDER

Vårt västkustklimat är varierande, med sina fördelar och nackdelar. Vid händelse av åska eller annan väderrelaterad händelse, som kan inskränka säkerheten, har vi rutiner och system som fastställer huruvida vi håller våra attraktioner öppna eller ej.

Park managers beslut som berör väder och säkerhet är slutgiltigt

Notera att vi har enbart stängt de attraktioner/pooler som ur säkerhetsaspekt bör hållas stängda, exempelvis under den tid det åskar. När det bedöms vara säkert, öppnas attraktionen/poolen igen.

Tänk på att dricka mycket vatten under varma dagar! Även om du inte känner dig törstig är det viktigt att dricka vatten med jämna mellanrum för att behålla vätskebalansen i kroppen.

Öppettider

De dagar vi har öppet är våra öppettider 10-18. Premiäröppning för säsongen 2017 är 3 juni och vi stänger den 28 augusti.