Att göra i Parken

Välkommen till en heldag fylld med äventyr och roligheter! I parken har vi olika roliga och spännande teman. Här hittar du dinosauriepark, vattenland, karuseller, piratland, sagoland, miniland m.m. Detta är hela familjens nöjespark!  Vill du veta våra datum och öppettider? 


Säkerheten är viktig för oss! Alla våra attraktioner är kontrollerade av Salwéns och godkända av berörda myndigheter.

UTFORSKA VÅRA OLIKA TEMAN SOM PRESENTERAS NEDAN

Längdgränser och specifikationer för våra attraktioner finner ni här.


DINOSAURIELANDET

Här möts du av verklighetstrogna dinosaurier, somliga i verklig storlek! Lär dig om dinosauriernas forntida omgivning, utdöende, fossiler, släktingar till dagens levande avkomma m.m. Leta efter dinosaurie-ben i sanden i vår utgrävning! Detta är ett bra ställe för barnen att få förståelse om vår jord och dess historiska invånare som gått på precis samma yta där vi går idag. Likaså tror vi att föräldrar har en hel del nytt som de kommer att få lära sig vid besöket i dinosaurielandet.


VATTENLANDET

Vi har tempererade pooler! Vår omåttligt populära all-pool Splash Zone är ett måste! Lite då och då samlar den högt, och centralt belägna, fisken upp över 1000 liter vatten som den sedan släpper ut över alla i poolen, vilket är ett uppskattat evenemang. Tvilling-banan är rolig, då man kan tävla mot varandra, medan den lilla barnpoolen på sina 0,5 meter är en bra början för de allra minsta att lära sig ta sina första simtag. Tornadon är den rödgröna rutschkanan som efter en slingrig färd tar dig runt i en fartfylld snurr vidare mot ytterligare en slingrig färd. Chocken är den blå långa slingriga rutschkanan som är utformad så att du åker igenom rören mycket snabbt, missa inte denna! Längdgräns och pooldjup finner ni längst ned på sidan.


KARUSELLPARK

Vad är ett nöjespark utan karuseller? Svaret är självklart, så därför har vi ett utbud av åkattraktioner som passar för de allra minsta till de som är lite äldre. Varför inte prova den familjevänliga kålmasken eller en svindlande tur i vår Bläckfisken? Samtliga karuseller är öppna under säsongens öppetdagar, med undantag för ev. service eller ogynnsamt väder. Med åkband kan du åka hur mycket du vill! Längdgräns och krav finner ni längst ned på sidan.


PIRATLANDET

Skepp o Hoj! Inta kanonerna, spruta ned varandra med vatten! Här har vi byggt upp ett piratland med piratbåd, cannonball arena, 3-kamp och massa annat skoj! 


SAGOLAND & MINILAND

Runtom i parken har vi verklighetstrogna miniatyrbyggnader av verk som finns i Sverige. Vad sägs om at se drottningholms slott eller globen i en 1000 dels av verklig storlek? Många av skulpturerna finns kvar från forna parken, som då tidigare hette "Miniland". För dig som förälder kan det kanske ge minnen tillbaka när du var lite och besökte parken och för barn idag finns information som berättar lite om våra olika verk. 


 
 
Karta Längkrav.png

VILKA LÄNGDER & REGLER GÄLLER FÖR DIG? 

Nedan finns längdgränser och specifikationer angivna för varje attraktion.