Planera ditt besök!

Här finner du nyttig information inför ditt besök hos oss.

Har du en fråga du inte hittar svar på här? Kika inom vår sida Frågor & Svar


BAGAGE & FÖRVARING:

För att ge dig den bästa upplevelsen har vi en bemannad bagage-service nere vid vattenlandet. Att lämna in bagage kostar 40 kr per kolli och betalas enbart kontant. När ni har betalat får ni en bricka som ni visar upp så kan ni hämta saker ur det inlämnad bagaget hur många gånger ni vill. Äventyrslandet frånsäger sig ansvaret för förlorat bagage.

 

BOENDE :

För er som söker boende i Halmstad i samband med ert besök hos oss har vi många alternativ som vi samarbetar med. Kontaktuppgifter till respektive hotell eller camping finner ni nedan; 

Scandic Hallandia 035-2958600  hallandia@scandichotels.com   www.scandichotels.se

First Camp Tylösand 035-30510  tylosand@firstcamp.se  www.firstcamp.se 

Nordic Camping Tylösand 035-31794  halmstad@nordiccamping.se  www.nordiccamping.se

Nordic Camping Hagön 035-125363  hagon@nordiccamping.se   www.nordiccamping.se

Skrea Camping 0346-17107  info@skreacamping.se   www.skreacamping.se

Björkängs Havsbad 0340-42134 info@bjorkangshavsbad.se   www.bjorkangshavsbad.se

Läjets Camping 0340-205480  info@lajetscamping.se   www.lajetscamping.se

 

BORTSPRUNGNA BARN:

Tyvärr är det vanligt förekommande att föräldrar glömmer bort eller lämnar sina barn för att gå ut ur parken en sväng. Vi rekommenderar er att inte göra detta, då barn blir ledsna och upprörda och vi måste påbörja en process i att leta efter föräldrarna. Vi har en angiven samlingsplats och det är ”informationstavlan” vid entrén. När det är mycket folk och stim kan det kan hända att man tappar bort sitt barn eller sina föräldrar. Ser du ett barn som letar efter sina föräldrar, var vänlig hjälp barnet till huvudentrén eller påkalla uppmärksamhet från någon av våra anställda i parken, så hjälper dessa barnet. Halmstad Äventyrsland är utrustat med system och funktioner för att effektivt hitta föräldrar till borttappade barn.

 

BORTTAPPADE FÖREMÅL:

Ibland kan oturen komma. Vid förlust av föremål vänligen fråga vår personal vid Informationsstugan där upphittade saker lämnas ut. Hittar du själv något uppskattar vi om du lämnar det antingen vid informationsstugan eller i Entrén. Ni kan ringa oss på 035-108460 om ni glömt något i parken.

 

EXTRA KONTANTER:

Du kan kostnadsfritt ta ut extra kontanter i vår entré. De flesta betalkort som exempelvis VISA och MASTERCARD fungerar.

 

HANDIKAPP / LEDSAGARE:

Parken är öppen och det är enkelt att ta sig runt med rullstol. Vi har flera toaletter som är handikappanpassade och behöver ni någon extra hjälp är det bara att kontakta oss innan ert besök. Är du ledsagare så går in gratis hos oss. Ledsagarbevis krävs för den som medföljer som ledsagare åt en brukare och skall uppvisas i entrén.

 

HUNDAR:

Vi välkomnar även hundar, med förutsättningen att de är kopplade under hela vistelsen i parken. Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig hunden in på vår restaurang Wild West Steakhouse, eller dess terrass, på grund av hygieniska och allergi skäl. SOS- och Ledarhund är undantagna regeln. Däremot kan ni binda hunden längs Terrass-räcket i riktning ut mot parken. Vår personal hjälper er gärna med att ge er hund en skål friskt vatten

 

HOPPMATTOR & TRAMPOLINER:

Alla som vill hoppa måste använda sockiplast eller liknande strumpor när man hoppar på studsmattorna. Av hygieniska skäl är det inte tillåtet att hoppa barfota. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att hoppa med bälte eller att ha nycklar och andra lösa föremål i fickorna som riskerar att skada dig som hoppar, andra besökare eller utrustningen i parken. Mindre föremål som tappas i skumhavet är svåra att återfinna innan gropen töms för underhåll.

 

INFORMATION / SJUKSTUGA:

Undrar du över något eller behöver lättare medicinsk hjälp finner du vår information/sjukstuga nere vid vattenlandet. Här finner du även service för bagage & förvaring. Vi hjälper till om du har skadat dig med lättare underhåll som omplåstring etc. 

 

KARUSELLER:

Vi har karuseller som får det att kittlas i magen! Vid varje karusell finns en informationsskylt som informerar om vad den heter och längdkrav. Alla våra attraktioner kontrolleras årligen av Salwéns. Vi har även utbildad personal, vilket involverar såväl tekniker, operatörer och de som sköter själva attraktionen. Varje karusell är försedda med såväl automatiska primär- och backup säkerhetssystem som manuella. Attraktioner kan vara stänga tillfälligt i parken pga av service eller underhåll. Det är viktigt att alla besökare följer angivna regler och att föräldrar ansvarar för sina barn så dessa följer regler. 

 

LÄNGDGRÄNS:

Vi har en generell längdgräns på 90 cm som gäller för de flesta attraktioner, men vi har även pooler och åkattraktioner för de allra minsta där man exempelvis max får vara en meter. Till detta har vi en del större karuseller där kravet är 1,2 meter för att åka själv eller 1 meter i vuxet sällskap. Fråga gärna i entrén eller vår personal vid åkattraktionerna när ni besöker oss, så berättar de mera! Längdgräns och djup finner ni här. 

 

MAT / PICKNICK:

I parken kan du besöka ”Hamburgerian” som serverar goda hamburgare, chicken nuggets, fish´n chips, korv, och köttbullar.  Runt om i parken hittar ni både kiosker och kaféer. Här kan du köpa godis, pannkakor, glass, popcorn, sockervadd, lättare maträtter m.m.Ni kan även ta med er picknick att äta, men vi har INGEN plats för grillning och det är INTE TILLÅTET att ta med sig engångs-grillar. 

För dig som är allergisk vänligen prata med vår personal så får du information rörande mat-allergier.Vi har allergilistor över vårt mat sortiment. Vi har även barnanpassade portioner.

Behöver ni  hjälp med att exempelvis värma barnmat så tveka inte att be vår personal om hjälp vid ”Hamburgerian”. Vi har även två mikrovågsugnar som ni själva kan använda uppe i vår restaurang Wild West Steakhouse. 

I vår stora restaurang, Wild West Steakhouse, som är en restaurang i Vilda Västern-miljö med fullständiga rättigheter, har vi plats för över 500 gäster. Under högsommaren serverar vi under dagtid en stor amerikansk buffé, och på kvällen erbjuder vi stora härliga biffar med mera. Samtidigt som ni njuter av maten bjuds det på kvällstid underhållning av våra servitriser som showar och dansar. Läs mer om vårt Steakhouse på www.wildwest.se    

SE VÅRA MATSÄLLEN HÄR

 

otillåtna föremål:

Kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon är inte tillåtna i parken.

 

parkering:

Vid huvudentrén finns en stor parkering som för besökare är helt gratis. Handikapparkering finns i direkt anslutning till entrén. Notera under högsäsongen gäller det att vara ute i tid då besöksantalet under 20 juni – 16 augusti innebär att parkeringen kan bli full.

 

pooler:

Vi har pooler för de allra minsta och till de lite äldre som vill söka spänning! Totalt har vi 3 pooler och 4 stora rutschkanor + utöver vattenattraktioner även för de minsta. Vattentemperaturen ligger på runt 23 grader i poolerna. Vi är måna om våra besökare och gör vårt yttersta för att säkerställa att vattnet i poolerna är av bästa kvalité. Vattenkvalitén kontrolleras med provtagning flera gånger dagligen och veckovis skickas prover iväg till extern partner för analys. Rening och justering av pH värde sker bland annat med klor.

 

POOL-temperatur:

Vi har installerat värmesystem i samtliga pooler och vatten-rutschkanor som gör att temperaturen ligger på runt 23 grader, härligt va? Tänk på att beroende på väder så blir temperaturen skiftande, dels pga kalla vindar men också ev regn. 

 

RÖKNING:

Då många av våra besökare är barn har vi valt att endast tillåta rökning på angivna platser markerade med cigarettsymbol. Ni kan finna dessa på kartan. Tänk på att fimpa i de klosetter som finns i anslutning till rök-platserna, och inte i soptunnorna.

 

SAMLINGSPLATS:

Vi har en angiven samlingsplats och det är ”informationstavlan” vid entrén. Det kan vara bra at informera barnen att ni möts upp där om ni skulle komma bort från varandra. 

 

SKRINDOR:

Visst kan det vara skönt at slippa bära väskor och klädombyten hela tiden? Skrindor uthyres nere vid sjuk-/informations stugan och kostar 40 kr kontant. Du kan ha skrindan så länge du önskar, och om du orkar när du är klar, blir vi glada om du lämnar den på den plats där du hämtade den. Skrindan är ej personlig, så det gäller att ha uppsikt över den. Äventyrslandet frånsäger sig ansvaret för förlorad egendom.

 

TOALETTER:

Vi har flertalet toaletter runtom i parken, samt ett skötrum som ni kan använda och ytterligare 9 toaletter och 1 skötrum på vår restaurang Wild West Steakhouse. Våra skötrum är även anpassade för amning.

 

 

TRANSPORT BUSSAR:

Man kan åka buss från Hallandstrafiken som avgår med 15 minuters intervaller. Från Halmstad centrum tar du någon av linjebussarna 10, 20 eller 30 ut till hållplatsen som heter ”BROTTET”. Därifrån har du 50 meter till entrén. Vår 15 meter höga Tyrannosaurus Rex tittar ut över muren och välkomnar er!

HÄR FINNER NI HALLANDSTRAFIKENS HEMSIDA